De leemkuil in Berg en Dal
Volledig scherm
PREMIUM
De leemkuil in Berg en Dal © Britta Johansson

Hond bijt hardloopster in natuurgebied de Leemkuil, baasjes zijn hun huisdier niet de baas: ‘Durf er niet meer te hardlopen’

BERG EN DAL/NIJMEGEN - Wat een gezellige ochtend hardlopen met haar man moest worden, eindigde voor de Nijmeegse Inge Mutsaers in een nare ervaring: bij het wandelgebied de Leemkuil werd ze door een hond in haar kuit gebeten. Het is tekenend voor de situatie in het grote natuurgebied, zegt ook buurtbewoner Els de Bakker.

30 reacties

 • Cor Hafner

  2 maanden geleden
  @Ankie Bronckhorst, al je een hond pijn doet, zal hij waarschijnlijk alleen maar agressiever worden, als dat bij groter hond doet dan loop het waarschijnlijk niet goed voor je af. probeer zo veel mogelijk rustig te blijven, dan straal je dat ook op de hond af. Ik ben het er wel mee eens als je de hond niet onder controle hebt, lijn hem dan aan.
 • Riana Haaren

  2 maanden geleden
  Hier kan ik over meepraten. Houd grote honden aan de lijn aub. Veel mensen schrikken zodra er een grote hond op ze afkomt. Val andere mensen niet lastig met jouw hond. Dit geldt ook voor hondenuitlaters in het Goffertpark.
 • jan willems

  2 maanden geleden
  De meeste honden veroorzaken geen overlast want een hond neemt de goede maar ook de slechte eigenschappen van zijn baasje over. Mijn honden hebben nooit een bijt beweging gemaakt ook als ze schroken bleven ze kalm. Het is zo dat er maar een de baas is in een roedel en als baasje ben je ook een deel van de roedel laat de hond weten dat jij de baas bent, 9 van de 10 keer probleem opgelost zo niet hond aanlijnen.
 • Theo Cools

  2 maanden geleden
  Altijd hetzelfde liedje. Als je bij een hondenbaas vraagt of hij zijn kind wil corrigeren doet hij dat maar Oh Wee als je iets over de hond zegt!
 • Thoni Cardani

  2 maanden geleden
  @Sylvia Hendriksen. Langs de straat geen last van loslopende honden? Ik loop vrijwel altijd langs de straat, zowel binnen de bebouwing als in het buitengebied. Ik kom nooit in het bos. Maar ik (en ieder andere hardloper) ben vrij om in de openbare ruimte overal te lopen waar het mij uitkomt. Ik ben niet degene die het uitlokt. Dat zijn aso-baas/hond. Mag mijzelf met gepaste middelen verdedigen. Laat het maar aan mij over om in te schatten wanneer en hoe ik moet reageren. Tot nu toe 100% succes.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen