Volledig scherm
Met een lied wordt het project Binnenskamers in de Nijmeegse Kolpingbuurt geopend. © Marije Schuurs

Hönig opent het laatste kijkje in de huizen van de Nijmeegse Kolpingswijk

NIJMEGEN - Now your heart belongs to someone else, zingt zangeres Diana Hönig met een snik in haar stem. Camera’s worden driftig in de lucht gehouden, om de lokale bekendheid op beeld vast te leggen. Andere bezoekers geven gehoor aan het verzoek van Hönig – ,,nu die voetjes van de vloer’’ – en wiegen enthousiast mee op de levensliederen die de zangeres ten gehore brengt.

Het optreden van Hönig vormt de opening van de het project Binnenkamers in de Nijmeegse Kolpingswijk. Bewoners van de arbeiderswijk tussen de Muntweg en het spoor zetten hun deuren open om te laten zien hoe zij leven. Ook stellen zestien Nijmeegse kunstenaars in leegstaande panden hun werk tentoon. De route loopt langs twaalf locaties.

Het is de eerste en laatst keer dat bezoekers de volkswijk op deze manier kunnen bewonderen. Begin volgend jaar gaat de wijk volledig op de schop. 115 woningen worden gesloopt, 99 nieuwe woningen worden gebouwd en 127 huizen worden gerenoveerd om zo de leefbaarheid van de wijk te vergroten. Ook morgen kunnen mensen nog een kijkje nemen in de Kolpingbuurt, van 11.00-16.00 uur.

Volledig scherm
De Kolpingbuurt in Nijmegen. © Marije Schuurs
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.