Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Hoogleraar: 'Eerst regels over de smartphone, dan pas een baby'

NIJMEGEN - Stellen die een kind willen, kunnen overmatig gebruik van social media in hun te vormen gezin voorkomen door er al voor de geboorte afspraken over te maken. Dat zegt hoogleraar Klinische Psychologie Jan Derksen van de Radboud Universiteit. 

11 reacties

 • Titus

  5 jaar geleden
  Dit is niet slechts een kwestie van technisch inzicht, maar wel van mentaliteit!
 • Titus

  5 jaar geleden
  Komt me  bekend voor.  Maar die spullen waren niet zo gevaarlijk als de smartphones van nu in bed, als je hem aan b.v. de oplader hebt kan hij spontaan in de fik vliegen. Nooit van gehoord?  De verslaving is ook van "groter formaat!"
 • Ronald

  5 jaar geleden
  Goed dat hiervoor aandacht is, en meer komt, zo lijkt het. De smartphone is er, evenals andere (relatief snelle) manieren van digitaal vermaak. Het is onderdeel van de toekomst van ons, en onze kinderen, en biedt veel gemak en nut. De vraag die hieronder ligt is wat doen wíj als ouders en opvoeders, om onze kinderen te leren wat er méér mogelijk is dan een smartphone? Hoe actief begeleiden (vaak werkende) ouders hun kinderen in vrij spel, ontwikkelen van creatief denkvermogen en zelfredzaamheid? Hoe helpen we ze zélf in staat te zijn hiermee om te gaan.
 • aar

  5 jaar geleden
  alleen maar betuttelen en over al mee bemoeien
 • Antonio

  5 jaar geleden
  Het verschil is dat jij vroeger las, waar je meestal slaap van krijgt en tegenwoordig vooral enerverende spelletjes met eindeloze hoeveelheden levels gespeeld worden of er wordt op social media gechat en gekeken. Van beide wordt je niet veel wijzer maar wel wakker...

In samenwerking met indebuurt Nijmegen