Hoogwater maakt opsporing lek aan Waalkade onmogelijk

UPDATENIJMEGEN - Het lek aan de Waalkade in Nijmegen is zowel letterlijk als figuurlijk nog steeds niet boven water. Maandagochtend vroeg viel er een gat in de bestrating vanwege een lekkage in de ondergrond. Volgens aannemer Reef Infra kan de oorzaak niet vastgesteld worden zo lang het rivierwater zo hoog staat als nu. 

Mogelijk is het lek juist ontstaan door  het hoogwater van de afgelopen dagen. Maandagochtend ontdekte de schipper van cruiseschip Asara bij het aanmeren dat een tegel op de kade was verdwenen. Die bleek weggezakt in het deel weggespoelde zand onder het wegdek. 

Voorjaar 

Dinsdagochtend is het gat weer opgevuld met zand en ook de bestrating zal weer worden hersteld. Voor de zekerheid zal de bestrating in de buurt van het lek dagelijks gecontroleerd worden door de gemeente Nijmegen. Pas als het waterpeil van de Waal voldoende is gezakt zal er opnieuw gezocht worden naar de oorzaak van de lekkage. Die zit of in het daar aangebrachte reservoir voor de opvang van regenwater of in de enkele jaren geleden nieuw aangelegde kadewand. Mogelijk kan de finale zoektocht naar de bron van de lekkage pas in het voorjaar plaatsvinden.     

Volledig scherm
Gat in de Waalkade. © dg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.