hooligans van NEC en ADO Den Haag raken slaags in het centrum van Nijmegen.
Volledig scherm
hooligans van NEC en ADO Den Haag raken slaags in het centrum van Nijmegen. © YouTube

Hooligans van NEC en ADO Den Haag
raken slaags in centrum Nijmegen

NIJMEGEN - Hooligans van voetbalclubs NEC en ADO Den Haag raakten afgelopen zaterdag slaags in het centrum van Nijmegen. Ter hoogte van de Bloemerstraat kwam het tot een korte confrontatie, zo bevestigt een woordvoerster van de politie. 

Zo’n 50 man uit Nijmegen en Den Haag zouden elkaar rond middernacht te lijf zijn gegaan met kettingen en knuppels. Tot een hevig gevecht kwam het niet, aldus de politie: ,,Het lijkt erop dat ze bij het horen van sirenes van politieauto’s snel zijn gestopt. Er zijn geen aanhoudingen verricht en zover bekend zijn er ook geen aangiften gedaan wegens vernieling of vandalisme.”

Op de Facebookpagina Dutch Hooligan Scene is te lezen dat het zou gaan om een arranged fight: een vooraf geplande confrontatie. Tussen de Nijmeegse en Haagse hooligans stond al een tijdje een confrontatie op de planning. Uiteindelijk kozen de Hagenezen voor een gevecht met hooligans van de Graafschap, tot ergernis van de Nijmeegse hooligans. Tijdens de wedstrijd tussen NEC en FC Dordrecht, afgelopen vrijdagavond, hing daarom een spandoek in het Nijmeegse supportersvak met daarop de tekst ‘afspraak is afspraak'. De woorden op het doek waren in het groen en geel gespoten: de clubkleuren van ADO Den Haag. De boodschap kwam over: één dag later togen Haagse vechtersbazen al richting Nijmegen.

‘Het leken wel beesten’

Een bewoonster van de Bloemerstraat zag het tafereel vanuit haar appartement. ,,Ze gedroegen zich als een stel beesten, schreeuwden hard en gooiden met flessen en fietsen naar elkaar”, zegt ze. Volgens haar duurde de confrontatie slechts enkele minuten: ,,Het eindigde even plotseling als dat het begon. Opeens namen ze allemaal het hazenpad. Dat verbaasde me. Maar toen om de hoek politieauto’s zag aanrijden, begreep ik wel waarom. Ik ben blij dat het niet uit de hand is gelopen.”   

Het gewraakte spandoek, gericht aan de hooligans van ADO Den Haag, dat vrijdagavond werd opgehangen tijdens het treffen tussen FC Dordrecht en NEC.
Volledig scherm
Het gewraakte spandoek, gericht aan de hooligans van ADO Den Haag, dat vrijdagavond werd opgehangen tijdens het treffen tussen FC Dordrecht en NEC. © Facebook
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.