Hordes 'hoogwatertoeristen' in Nijmegen: 'dit is zo indrukwekkend'

videoNIJMEGEN - De hoge waterstand van de Waal trekt deze zaterdag hordes mensen naar het stadseiland Veur Lent. Sommigen komen van ver om spectaculaire plaatjes te schieten van het hoogwater. ,,Dit is zo fascinerend’’, zegt John Peeters (36) uit Weert. 

5 reacties

 • Unweit

  5 jaar geleden
  Wanneer er ineens veel meer ruimte bij komt voor het water en de hoeveelheid water gelijk blijft daalt inderdaad over de volle breedte natuurlijk het waterpeil. Ben blij dat deze noodberging zijn werk zo goed blijkt te doen!
 • korteZijde

  5 jaar geleden
  Hier aan de kust, de Zeeuwse kust. 
 • Zetje

  5 jaar geleden
  Krantenpapier absorbeert goed :)
 • RTL

  5 jaar geleden
  Een staaltje Hollands werk..
 • bartmo

  5 jaar geleden
  Echt een kunstwerk. Volgens deze krant zakt het water door een extra toevoer. Ik begin deze krant steeds beter te begrijpen.
 1. Klimaatactivisten die actie voerden bij Rabobank moeten van OM boetes betalen: ‘Wie is hier nou echt aan het vernielen?’
  PREMIUM
  2

  Klimaatac­ti­vis­ten die actie voerden bij Rabobank moeten van OM boetes betalen: ‘Wie is hier nou echt aan het vernielen?’

  Tegen zes klimaatactivisten uit Ede, Wageningen en Nijmegen is vrijdag 425 euro boete geëist voor het beplakken van het Rabobank-hoofdkantoor in Utrecht met posters. De officier van justitie sprak van ‘een zinloze en doelloze vernieling’, maar volgens een 31-jarige Nijmegenaar was hun vervolging ‘een poging om activisten die opkomen voor al het leven op aarde monddood te maken’.
 2. Is Achterhoekse Forum-Kamerlid Gideon van Meijeren echt zo radicaal? ‘Hij lijkt wel geherprogammeerd’
  PREMIUM
  28

  Is Achterhoek­se Fo­rum-Kamerlid Gideon van Meijeren echt zo radicaal? ‘Hij lijkt wel geherpro­gam­meerd’

  Gideon van Meijeren is in korte tijd vanuit het niets uitgegroeid tot een van de gezichten van Forum voor Democratie. Met extreme uitspraken zorgt hij als Tweede Kamerlid telkens voor ophef. Van de bedachtzame en onopvallende Doetinchemmer die rechten studeerde in Nijmegen, lijkt weinig over. Hoe werd hij zo en gelooft hij zelf wel in zijn complottheorieën? Een profiel.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen