René Peters en Mirzah Durmit van restaurant Lodewijk schuren en schilderen de tafeltjes zodat het er weer top uitziet als volgende week de terrassen weer opengaan.
Volledig scherm
PREMIUM
René Peters en Mirzah Durmit van restaurant Lodewijk schuren en schilderen de tafeltjes zodat het er weer top uitziet als volgende week de terrassen weer opengaan. © Gerard Verschooten

Horeca schreeuwt om personeel: veel studenten aan het werk bij GGD’s die beter betalen

NIJMEGEN - De horeca schreeuwt om personeel. Het aantal vacatures ligt al boven de piek van zesduizend van vorig jaar zomer, toen de horeca op volle toeren draaide. 

19 reacties

 • Johann Janssen

  6 maanden geleden
  ik laat mij niet uitkleden voor een duur glaasje bier op een van de terrassen. dit draait niet om de gezelligheid maar om de euro'tjes en als dit door gaat heb je een flinke buidel vol nodig om de consumpties af te kunnen rekenen.
 • marco leffers

  6 maanden geleden
  Na 35 jaar horeca overgestapt verdien nu 60% meer weekenden en avonden vrij geen 60 tot 70 uur meer en over uren die niet uitbetaald op gecompenseerd worden mij zien ze niet meer terug
 • A Gerritsen

  6 maanden geleden
  @Paul David, ik ben het helemaal met je eens ! Ik heb me behoorlijk geergerd aan het gezeur van de horeca. Ik ben er zo klaar mee dat ze mij daar niet meer zien
 • Paul David

  6 maanden geleden
  Ik heb geen enkel gevoel van medeleven waar het horecaondernemers betreft, deze nationale zeurbrigade heeft het zo verbruid dat ze mij in ieder geval de komende jaren niet zullen terugzien.
 • van de Lustgraaf

  6 maanden geleden
  Het kabaal van de horeca bij het sluiten door corona klinkt nog in de oren. De roep om steun was bijna dagelijks op de nieuwsuitzendingen. Zij konden hun personeel(wat zij in dienst hadden) niet meer betalen. 90.000 duizend mensen zijn vertrokken. Welk personeel is dan in dienst van de horeca als de rest uitzendkrachten zijn?
 1. Op de Internationale Dag van de Witte Stok steekt burgemeester Bruls blind het stationsplein over
  PREMIUM
  video
  2

  Op de Internatio­na­le Dag van de Witte Stok steekt burgemees­ter Bruls blind het stations­plein over

  NIJMEGEN - Uitgerust met een blinddoek en blindenstok waagde burgemeester Hubert Bruls vrijdagmiddag de oversteek vanaf het Stationsplein naar de Van Schaeck Mathonsingel. De ludieke actie is een initiatief van onder andere Oogvereniging Gelderland, die hiermee nogmaals de aandacht wil vestigen op het gevaarlijke oversteekpunt en de gemeente oproept dit zo snel mogelijk aan te passen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.