Ter illustratie: wachtrijen voor de terrassen op de Grote Markt in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie: wachtrijen voor de terrassen op de Grote Markt in Nijmegen. © Foto: Bert Beelen

Horeca tóch open na 00.00 uur? Bruls gaat er nogmaals voor pleiten bij kabinet

NIJMEGEN/DEN HAAG - Laat horeca ook ná middernacht open: dat advies van het Veiligheidsberaad sloeg het kabinet gisteren in de wind. Toch gaat de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls namens het beraad nogmaals in Den Haag pleiten voor het toestaan van nachtelijk cafébezoek.

8 reacties

 • J. Zomers

  21 uur geleden
  Laat maar zo, om 24 uur dicht is prima - het geeft meer rust en het scheelt in de portemonnee. Veel jongeren komen geld tekort.
 • Tom Hond

  3 dagen geleden
  oo.oo uur is een mooie tijd om de alles te sluiten dat is de enige positieve regel wat de corona regels betreft.Snap ook niet waarom er tot een een 04.00 uur gefeest moet worden als men om 19.00 uur begint met zuipen ben je ook 5 uur bezig voordat het 00.00 uur is.Maar bruls is zeker geprikt dat ie wilt feesten tot smorgens vroeg.
 • Joris Goedbloed

  3 dagen geleden
  Het is weer domheid in het kwadraad van het OMT en afgetreden kabinet. Mensen gaan thuis of elders feesten zonder toezicht zoals die er is in kroegen, disco's of op straat in de binnensteden. Bruls gaat over veiligheid en moet nu duidelijk gaan maken op het binnenhof dat dit idiote regels betreft, welke heel gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid. De zogenaamde experts weten helemaal van niks. Ze doen maar wat en iedereen pikt die onzin...Nou ja, tot nog toe wel..!!!
 • Els Weber-van Dreuten

  4 dagen geleden
  Scheelt misschien ook wel drugsgebruik en als gevolg daarvan afvaldumping omdat je langer hoeft door te halen. Win win dus en misschien kan de politie of boa dan ook op tijd naar bed.
 • Reggie Johnssen

  4 dagen geleden
  12 uur is prima hoor, die jongere komen hier op het werk een stuk frisser binnen. Het “maandag” ziekteverzuim is bijna verdwenen, en nachts een stuk rustiger op straat. Ik zeg, altijd doen, ga je toch gewoon vroeger van huis, was het probleem 🤷🏻‍♂️

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.