Volledig scherm
Bloemen van de wethouder (links) voor de ondernemers achter Heuvelrijk. © eigen foto

Hotel Heuvelrijk in Groesbeek krijgt Keurmerk voor Toegankelijkheid

GROESBEEK - Rolstoelers kunnen groepsaccommodatie/hotel Heuvelrijk aan de Wylerbaan goed in- en uitkomen. Ook de voorzieningen, zoals toiletten zijn goed te bereiken.

Daarom heeft Heuvelrijk het Keurmerk Toegankelijkheid uitgereikt gekregen uit handen van wethouder Sylvia Fleuren. Heuvelrijk is de eerste toeristische organisatie in de gemeente Berg en Dal die het keurmerk krijgt. 

Het keurmerk is het resultaat van het project Zorgeloos op Vakantie. Het doel van dit project is om de regio Rijk van Nijmegen beter toegankelijk te maken voor mensen met een lichte fysieke beperking en hun reisgenoten. Recreatieondernemers, de Stichting Toerisme en Recreatie Berg en Dal (STER), zorgorganisaties, de WMO adviesraad en de gemeente werken hier samen aan.

Keurmeester

Heuvelrijk heeft afgelopen jaar een scan op toegankelijkheid laten uitvoeren door de organisatie Ongehinderd. Een keurmeester met een bouwkundige achtergrond voerde de test uit en zette zijn bevindingen met tips in een rapportage. Zo kregen Rosanne en Tom Belgers, eigenaren van Heuvelrijk, inzicht in de toegankelijkheid van hun bedrijf. Kunnen mensen in een rolstoel bij het bedrijf bijvoorbeeld makkelijk in- en uitrijden? Is er een toegankelijk toilet?

Rosanne Belgers: ,,Wij richten ons mede op mensen met een zorgbehoefte. Wij hebben veel geleerd van de scan. Zo hebben we pedaalemmers vervangen door exemplaren met een drukknop. De traptreden buiten bij de entree zijn nu beter zichtbaar door witte markering. En we hebben anti-slipmatten aangeschaft voor op de badkamers. Kleine investeringen, met veel gemak voor onze gasten”.

Quote

Wij hebben veel geleerd van de scan

Rosanne Belgers, Heuvelrijk
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.