Huisarts komt met de felgele spoedfiets in hartje Nijmegen

NIJMEGEN - Huisartsen van gezondheidscentrum 't Weeshuis komen voortaan met  de spoedfiets bij hun patiënten in het Nijmeegse stadscentrum. Het is geen echte ambulancefiets om snel medische hulp te verlenen, zoals ze die bijvoorbeeld in Utrecht kennen. 

De knalgele fiets, met oranje strepen en de tekst 'Huisartsenpraktijk 't Weeshuis', moet vooral voorkomen dat de gemeentelijke toezichthouders de doktersfiets meenemen terwijl de arts bij een patiënt is.

Wat dat is in het recente verleden gebeurd.  Ook zijn boetes uitgedeeld aan huisartsen. ,,Patiënten van ons wonen bijvoorbeeld boven winkels. Als je daar moet zijn, stal je je fiets dichtbij aan een lantaarnpaal. Een keer hebben toezichthouders mijn fiets meegenomen’’, vertelt huisarts Elianne Snoeren. Die fiets was niet herkenbaar als doktersfiets.

De Nijmeegse huisartsen denken dat hun idee van de herkenbare doktersfiets snel navolging zal krijgen elders in het land.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.