Een bewonersprotest tegen bebouwing op het stadseiland.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bewonersprotest tegen bebouwing op het stadseiland. © DG

Huizenbouw op het Nijmeegse stadseiland? In februari weten we het

NIJMEGEN - Nijmegenaren mogen zelf meedenken over de toekomst van het stadseiland. Een peiling daarover volgt rond de jaarwisseling. Inwoners kunnen dan kiezen uit meerdere toekomstvarianten voor Veur-Lent. Of de optie ‘niet bouwen’ daar tussen zal staan?

5 reacties

 • Theo Cools

  1 maand geleden
  Nijmegen ga voor allure en probeer van dat zielige imago Havanna aan de Waal af te komen. Kijk hoe Rotterdam het doet.
 • K Alberts

  1 maand geleden
  Gewoon volbouwen.. Nijmegen is geen dorp.
 • Dev Smaling

  1 maand geleden
  Het artikel suggereert dat wandelen en zonnebaden niet meer mogelijk is als 5% van het eiland wordt bebouwd, en dat het groene karakter verdwijnt. Dat is aantoonbaar onjuist. Bovendien is het eiland geen groene long, iedere luchtfoto toont een dat het eiland niet is omgeven door bebouwing. Het loopt over in de Oosterhoutse en Bemmelse uiterwaarden en de Ooypolder. Is dit bewuste framing of gewoon luiheid om dit debat steeds maar op deze manier te brengen?
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  Huizenbouw op het Nijmeegse stadseiland? In februari weten we het. doen ze daar zo lang over een besluit? nou stop er dan maar mee. dit heeft al genoeg energie en geld gekost.
 • Pedro Kantor

  1 maand geleden
  Referenda en peilingen kun je sturen dmv de vraagstelling. In de woorden van de gemeente: 'De grond van Veur-Lent is duur en er is rond de komst van de Nevengeul altijd uitgegaan van toekomstige woningbouw.' Natuurlijk gaan hier hoe dan ook woningen komen. En wie werkelijk gelooft dat hier sociale woningbouw komt en geen rijke stinkerd villa's gelooft waarschijnlijk Rutte ook als hij weer aan geheugenverlies lijdt, of nog waarschijnlijker hier, Kaag als ze het over nieuw leiderschap heeft.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.