Samira met dochtertje Hosay (2,5 jaar)
Volledig scherm
PREMIUM
Samira met dochtertje Hosay (2,5 jaar) © Paul Rapp

‘Ik dacht dat we het ergste wel hadden gehad, maar wonen op Heumensoord is ook een hel’

Mensen van HeumensoordIn de bossen bij Brakkenstein wonen sinds enkele weken zo’n duizend Afghaanse evacués. Wat hebben ze meegemaakt? Wat lieten ze achter? Wat zijn hun dromen? Kortom: wie zijn de mensen van Heumensoord? 

13 reacties

 • erik schiltmans

  2 jaar geleden
  Had elke uitgezonden militair 5 of 6 tolken ?
 • Carel van ‘t Zand

  2 jaar geleden
  Gisteravond bij Tegenlicht over Afghanistan: een dappere strijdster voor vrouwenrechten. Bleef strijdbaar en bewust in Afghanistan ondanks het grote risico dat ze loopt. Haar houding staat in schril contrast met wat ik hier hier lees…. Nu niet gaan klagen over tenten in vrieskou, hoor! Het linkse deugvolk heeft er geen moeite mee, liefst nog meer binnenlaten! Woningtekort? Welnee, als je het niet wil zien, dan is het er ook niet….
 • Geert Loermans

  2 jaar geleden
  Geert Makking, dit is natuurlijk een onzinnige opmerking: hebt u al contact gehad met het COA. Wat mij stoorde waren de eerste week reacties: partij van landverraad en eigen volk eerst. Reageer daar maar eens op.
 • Geert Makking

  2 jaar geleden
  Geert Loermans: zijn het allemaal tolken die daar zitten? Of hebben ze allemaal iets voor Nederlanders gedaan daar? Laten we eerlijk zijn: er is geen plek voor al die asielzoekers. Dus de opvang die ze nu hebben is het enige wat we te bieden hebben. Als dat te min is, staat het ze vrij om terug te gaan. Maar u mag ze ook in huis nemen hoor? Heeft u al contact gezocht met het COA?
 • m bruijn

  2 jaar geleden
  Zijn die rijksgebouwen nou nog niet beschikbaar?