Crisisnoodopvang in het gemeentehuis van Maurik.
Volledig scherm
PREMIUM
Crisisnoodopvang in het gemeentehuis van Maurik. © William Hoogteyling

'Ik heb recente­lijk kinderen opgevangen, die dagenlang geen bed hadden gezien. Dat was te ruiken en dat was te zien’

noodopvang asielzoekersIn een kerk, in een manege, in het gemeentehuis, tussen soldaten op een kazerne. Gemeenten trekken van alles uit de kast om te zorgen dat asielzoekers niet op straat hoeven te slapen. Maar de opvang piept en kraakt.

5 reacties

 • E. Busch

  2 maanden geleden
  @GR: 'n Reageerverbod voor minstens 30 jaar is het enige wat rust voor u kan brengen. Kunt u eens goed nadenken waarom mensen vluchten uit oorlogsgebieden en streken die worden getroffen door natuurgeweld en/of honger. Misschien dat u dan beseft wat voor onzinnige ideeën u heeft.
 • Ellen Verrips

  2 maanden geleden
  Zo is het maar net, Els! Wij kunnen ons er -gelukkig maar-geen beeld bij maken hoe dat is als je moet vluchten.
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Blijkbaar kan Gerry de wereldwijde oorlogen stoppen! De meeste mensen gaan echt niet zomaar naar een vreemd land met vele ontberingen onderweg.
 • Gerry Rutten

  2 maanden geleden
  Een asielstop voor minimaal de eerst komende 10-15 jaar is het enigste dat een beetje rust zal brengen.
 • Karin Maasen

  2 maanden geleden
  Natuurlijk piept en kraakt de asielopvang! Die is 30 jaar geleden al begonnen! Zoals het spreekwoord gaat dweilen met de kraan open!
 1. Hillenaar heeft er vertrouwen in dat opvang jonge asielzoekers ook in Cuijk goed gaat: ‘Moet je ze dan in tenten laten slapen?’
  PREMIUM

  Hillenaar heeft er vertrouwen in dat opvang jonge asielzoe­kers ook in Cuijk goed gaat: ‘Moet je ze dan in tenten laten slapen?’

  CUIJK - Hij is blij dat de opvang van minderjarige asielzoekers die deze donderdag naar Cuijk komen in een hotel in Nuland zonder problemen verlopen is. En dat er geen noemenswaardige klachten zijn binnengekomen. Dat is, weet ook burgemeester Wim Hillenaar van Land van Cuijk, wel eens anders als asielzoekers ergens in het land (nood)opvang wacht. Omdat aanmeldcentrum Ter Apel uit zijn voegen barst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen