Volledig scherm
Wilfred de Bruijn in boekhandel Dekker van de Vegt. © dG

'Ik moet goed opletten dat ik Frankrijk zeg, en geen Parijs'

VideoNIJMEGEN - Nee, hij was nog nooit eerder in Nijmegen geweest. Arnhem, die stad kent hij wel goed. Je moet maar durven, zo'n binnenkomer. Schrijver en programmamaker Wilfred de Bruijn lachte er vanmiddag vriendelijk bij en het publiek in boekhandel Dekker van de Vegt in Nijmegen vergaf het hem meteen.

De Bruijn werd in de boekhandel geïnterviewd door Dennis van den Broek over 'Op zoek naar mijn Frankrijk', het boek dat onlangs is verschenen van De Bruijn.  Hij woont in Parijs en kreeg grote bekendheid toen hij een foto op Facebook zette van zijn gezicht, nadat hij en zijn vriend op straat waren mishandeld. 

Documentaireserie

De Bruijn werd later gevraagd om voor de VPRO een documentaireserie te maken over het voor Nederlanders populairste vakantieland, dat we eigenlijk toch niet zo goed kennen. De Bruijn praatte veel en snel in de Nijmeegse boekhandel, die goed vol zat om vier uur. ,,Ik moet er goed op letten dat ik steeds 'Frankrijk' zeg, en geen Parijs. Parijzenaren zijn wel zo arrogant om te denken dat hun stad alles is’’, aldus de schrijver. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.