Volledig scherm
PREMIUM
Een voormalig winkelpand aan de Groenestraat in Nijmegen is inmiddels verbouwd voor kamerbewoning. Steeds meer panden in Nijmegen worden 'verkamerd' © Bert Beelen

Illegale kamerverhuurders melden zich massaal

NIJMEGEN - Illegale kamerverhuurders in Nijmegen melden zich massaal om alsnog een legale status te krijgen. De teller staat nu op 518 verhuurders. In april waren dat er nog 117.

De illegale kamerverhuurders maken gebruik van de zogeheten inkeerregeling van de gemeente, die loopt tot 1 juli. Na die datum lopen ze kans op een boete als ze zich niet officieel hebben geregistreerd. Ook geldt vanaf die datum een nieuwe regime met strengere regels.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Rechter: zijn de krakers van de waterzuivering er eigenlijk nog wel?

    Rechter: zijn de krakers van de waterzuive­ring er eigenlijk nog wel?

    Zitten er nog krakers in de voormalige kantoorruimte van de waterzuiveringsinstallatie aan de Jonkerstraat in Nijmegen? ,,Zijn ze niet geschrokken van de dagvaarding?", vroeg de kortgedingrechter in Arnhem zich donderdag af. De curator van de failliete InnovioPapers BV (voorheen Sappi) die het kort geding aanspande, weet het eigenlijk niet zeker. ,,Er staat nog steeds een tentje. En een bromfiets. Ik sluit niet uit dat ze er nog zijn."

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.