Samenwonen in de bijstand met dubbele uitkering: Nijmegen test het.
Volledig scherm
PREMIUM
Samenwonen in de bijstand met dubbele uitkering: Nijmegen test het. © DG

In de bijstand en tóch samenwonen: in Nijmegen kan het (met behoud van dubbele uitkering)

8 vragen overNijmegenaren in de bijstand kunnen vanaf vrijdag samenwonen, zónder gekort te worden op hun uitkering. Nijmegen is daarmee de tweede gemeente in Nederland die start met zo’n experiment, na Tilburg. Hoe werkt dat? 

12 reacties

 • Mevr. Beloy

  2 maanden geleden
  @Mies Bauwvrauw, ik heb wel degelijk artikel gelezen en lees dat meer dan 3700 euro belastinggeld per stel uit de gemeentkas wordt gehaald. Uw en mijn belastinggeld dat ik liever besteed zie worden voor ouderenzorg.
 • Pedro Kantor

  2 maanden geleden
  Ach, als Sywert van der Liende zijn miljoenen mag houden, als Hugo de Jonge desondanks nog steeds minister mag blijven, waar maken we ons dan druk om? Gaan we ons druk maken dat een paar samenwonende uitkeringstrekkers een paar honderd euro in de maand mogen houden terwijl politici miljoenen belastinggeld elkaar in de zakken schuiven? We hebben een minister van gesubdiëerde houtstook notabene! Liever dat een paar gewone mensen een paar extra centjes hebben dan die graaiers in de top.
 • Joyce Chen-Meijers

  2 maanden geleden
  Dit is echt niet normaal meer, echtparen met 1 persoon in de AOW 850 euro daar moet de partner maar gewoon door blijven werken . Terwijl we notabene zelf ALTIJD gewerkt hebben , hoe zuur is dit wat je nu leest . Woningen van oudere mensen werden gecontroleerd , er werd gekeken hoeveel Tandenborstels werden gevonden . Een schande een schande . Geen woorden voor. En dan de uitkering trekkers die al jaren stiekem samen woonden die wrijven zich nu in hun handen. Bahhhh bahhhhh bahhhhh
 • Mies Bauwvrauw

  2 maanden geleden
  Iedereen die hier negatief reageert, heeft blijkbaar het artikel niet gelezen. In de eerste 6 maanden van het samenwonen houd men de eigen uitkering maar ook ieder de eigen woning en dus de eigen vaste lasten op G/W/L na. Dus financieel veranderd er nagenoeg niets. Na die 6 maanden wordt alsnog de bijstand verlaagt indien men blijft samenwonen.
 • Gerry Rutten

  2 maanden geleden
  Helemaal doorgeslagen in dit land. Als werkende wordt je elke dag keihard genaaid. Maar we accepteren het als makke lammetjes en gaan weer trouw aan het werk. Gaaf land vind Pinokkio….,

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.