In sneltreinvaart van Kleef naar Nijmegen fietsen? Investering in Nederlands pad vereist

videoKLEEF / KRANENBURG - Door de nieuwe Europa-Radbahn langs het oude spoor tussen Kleef en Kranenburg moeten fietsers in sneltreinvaart van Kleef naar Nijmegen kunnen razen. Het pad zou een milieuvriendelijk auto-alternatief voor de auto zijn. Maar daarvoor lijkt een facelift aan Nederlandse kant noodzakelijk.

16 reacties

 • Wally

  3 jaar geleden
  Weer  fijne samenwerking tussen de gemeentesMaar het verbrede van het betonpad hier niet handig Duitser hebben het goed aangepakt Hopelijk zitten daar geen slangen of iets
 • Wally

  3 jaar geleden
  En dan hebben we het nog niet gehad over de hagedissen lovers die hebben de haren al recht overeind
 • Manfred

  3 jaar geleden
  Duitsland heeft dan wel weer zeer mooie fietsvoorzieningen over en langs oude spoorbanen, langs vele grote rivieren en ook knooppuntenbewegwijzering over landbouwwegen, waarvan die landwirtschaftwegen ook nog eens van goede kwaliteit zijn. Soms kom je helaas wel stukken halfverhard tegen en in de bebouwde kom ligt veelal een met NL vergelijkbare fietsinsfrastructuur, meestal geen.
 • Biker

  3 jaar geleden
  Ik weet niet hoeveel jij in het buitenland fietst of heb gefietst maar ik spreek uit ervaring dat de infrastructuur qua fietsen nergens ter wereld zo goed is dan in NL. Hier ligt wellicht een paar km mooi fietspad in Duitsland echter ik fiets regelmatig net over de grens en de kwaliteit van de paden en wegbecijfering is zeer ondermaats in vergelijking met NL. Heb ik het al helemaal niet over bv Belgie en Frankrijk...
 • Erik Jong

  3 jaar geleden
  Gaat idd. niet zomaar 3 meter worden, maar ben het er zeker niet mee eens dat dit fietspad prima voldoet met de huidige e-bike trend, houdt de breedte niet over, ook omdat je niet zo even naast het fietspad verder fietst door o.a. de kiezelstenen van het spoor trace. Is een gevalletje slecht Nederlands plannen geweest. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.