Volledig scherm
Ook in Ooij wordt er middels een whats-appgroep gewaakt. Foto Joop Verstraaten © Thed Maas

Inbrekers hebben in Ooij ook weinig kans

OOIJ – Als inbreker je slag slaan in Ooij? Sinds vrijdagmorgen worden dieven er via een WhatsApp Buurtpreventiebord op geattendeerd dat zij weinig kans maken in het dorp.

Een groot deel van Ooij is inmiddels aangesloten bij een van de 4 BuurtsWhatsApp-groepen. Alleen aan de westkant van Ooij zoals de Maurits en Hendrikstraat en omgeving is nog geen groep actief. 

Burgemeester Slinkman heeft vrijdagmorgen een WhatsApp – Buurtpreventiebord onthuld aan de Kerkdijk in Ooij, samen met een van de beheersters Roos Huberts. De gemeente Berg en Dal plaats op alle toegangswegen van het dorp een waarschuwingsbord dat de bewoners er een oogje in het zeil houden. 

Gehalveerd

Momenteel werken veel dorpen en buurten in Nederland met een BuurtWhatsApp. Dat heeft ertoe geleid dat er criminelen zijn aangehouden en dat het aantal woninginbraken in sommige wijken is gehalveerd. Ooij is na Groesbeek, Leuth , Breedeweg, Millingen aan de Rijn, De Horst en Kekerdom nu al het zevende dorp in de gemeente Berg en Dal dat een dekkend aantal BuurtWhatsApp - groepen heeft.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.