Archiefbeeld van een trailrun in Lunteren.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van een trailrun in Lunteren. © Herman Stover

Inschrijving Zevenheuvelentrail uitgesteld: ‘Meer impact op natuur dan tot nu toe bekend was’

NIJMEGEN - Tegenvaller voor mogelijke deelnemers en de organisatie van de Zevenheuvelentrail; de inschrijving voor de nieuwe loopwedstrijd door de heuvels rond Nijmegen is tot nader order uitgesteld. Reden: de onverwachte gevolgen die het evenement op de natuur in de regio kan hebben.

8 reacties

 • Carel van ‘t Zand

  4 maanden geleden
  Opgejaagd en verslaafd aan sport-apps moet en zal men zichzelf elke dag bewijzen. Gewoon hardlopen of fietsen is niet genoeg, er moet persé offroad gebeukt en pijn geleden worden. Kwetsbare natuur is het favoriete decor, aangemoedigd door youtube video’s uit barre streken… Op de vraag of het ietsje minder kan en of er ook een beetje rekening gehouden kan worden met dierlijke bosbewoners komt niets dan vuilspuiterij. Egoïsme ten top!
 • P.L. Derksen

  4 maanden geleden
  De millieuridders zitten overal.
 • Lillibeth De Clerxcks

  4 maanden geleden
  Jammer dat er ook zoveel yuppen hier wonen die denken dat de natuur een soort gratis Efteling is en dat ze daarmee mogen doen wat hun uitkomt. Erg zat dat ze in de herfst alles leegroven, nu ook nog in het broedseizoen door de bossen rennen in roedelformatie? Blij dat ze dit niet toelaten.
 • Ronnie Janssen

  4 maanden geleden
  Zoiets kun je ook niet doen in het broedseizoen. Zowiezo, met zoveel duizenden door een bos jakkeren vind ik niet normaal. Alles wat er leeft weet zich geen raad en vlucht alle kanten uit met alle gevolgen van dien of raak helemaal overstuur
 • A.M. Berben

  4 maanden geleden
  Volstrekt logisch dat er in de maand mei niet door de natuur gehold kan gaan worden. Daarnaast komt er ook steeds meer aandacht voor alle negatieve aspecten van zulke evenementen voor de natuur en aangezien er steeds maar minder natuur resteert kan ik dat ook alleszins billijken. Mensen kunnen prima over asfalt gaan rennen in plaats van door de natuur gaan ploegen. Dit soort evenementen is niet meer van deze tijd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.