Must see in 2018: Zuid-Afrika.
Volledig scherm
Must see in 2018: Zuid-Afrika. © Job van der Meer/DG

Insight Guides: Ga naar Nijmegen in 2018

NIJMEGEN - De wereld moet naar Nijmegen komen in 2018. Die tip staat op de Engelstalige toeristische website Insight Guides, bekend van de luxe uitgevoerde reisgidsen. Nijmegen wordt genoemd in de 18 plaatsen die iedereen moet bezoeken, omdat het in het komend jaar de groene hoofdstad van Europa is.

En Nijmegen.
Volledig scherm
En Nijmegen. © Gerard Verschooten

Nijmegen bevindt zich daarmee in een illustere lijst van steden en landen. Ook Zuid-Afrika staat in de Top 18, omdat dat land de honderdste geboortedag van Nelson Mandela viert. Verder: de Baltsiche staten die dit jaar honderd jaar bestaan, San Antonio in Texas dat driehonderd jaar oud is en Mexico City omdat het in 2018 design hoofdstad is. Zuid-Korea is een must see, volgens Insight Guides, omdat daar de Winterspelen worden gehouden.

Nijmegen is dus een toeristische trekpleister als green capital, volgens Insight Guides. In het artikel op de website is een link te vinden naar de geplande activiteiten dit jaar in het kader van de groene hoofdstad. Daarop staan onder meer het Jaarcongres van het Gelders energieakkoord, de workshop 'bouw je eigen eco-dorp' en het duurzaamheidscafé over biodiversiteit.

Maar Insight Guides noemt ook de Vierdaagse in juli, waar 'ongeveer 75.000 wandelaars' aan meedoen. De Nederlandse uitgever van de reisgidsen, Cambium in Lochem, zegt niets met de publicatie te maken hebben. ,,De internationale website staat op zichzelf'', volgens een woordvoerder. ,,Die werkt samen met reisorganisaties en vaak wordt een artikel ook aan reizen gelinkt.'' 

Ook aan het artikel over de Top 18 zijn diverse reisarrangementen gelinkt, overigens geen vakantie naar Nijmegen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.