Nijmeegs Tweede Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks) spreekt van een trieste tendens dat gemeenten door geldgebrek te weinig jeugdhulp inkopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nijmeegs Tweede Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks) spreekt van een trieste tendens dat gemeenten door geldgebrek te weinig jeugdhulp inkopen. © ANP

Inspectie: wachtlijst voor jeugdhulp betekent risico voor suïcidale jongeren

NIJMEGEN - Wachtlijsten voor jeugdhulp bij gemeenten vormen een risico voor suïcidale jongeren. Daarvoor waarschuwt de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd in een gisteren gepubliceerd onderzoeksrapport over de Heldringstichting in Zetten. Aanleiding is een zelfdoding van een jongere eerder dit jaar op de gesloten afdeling van deze instelling voor jongeren met ernstige gedragsproblemen. 

10 reacties

 • tgm beuningen

  1 jaar geleden
  Ik ben ook wel een fan van Lisa en wil dan ook niet al te moeilijk doen over het regelmatig zonder veel gene etaleren van een nog heel bescheiden kennis van zaken. 
 • tgm beuningen

  1 jaar geleden
  Diegenen die door de verandering hun macht en inkomen deels of helemaal zijn verloren zijn daar uiteraard niet gelukkig mee en proberen dat op deze manier weer terug te krijgen. Dat bij deze pogingen niet alle aspecten evenveel aandacht krijgen en alzo mogelijk een vertekend beeld van de werkelijkheid wordt gepresenteerd is helaas niet uit te sluiten.
 • tgm beuningen

  1 jaar geleden
  Deze problemen bestonden inderdaad al voor de overheveling van rijk naar gemeente. Lijkt me niet dat weer een overheveling, idg van een deel, veel kan verbeteren. Maakt namelijk niet zo veel uit wie precies de dweil hanteert als de kraan open staat.
 • Koen Oosterlaken

  1 jaar geleden
  Volgens mij zijn er veel meer berichten vanuit de jeugdzorg en ggz die wijzen op de noodzaak van verbetering . Dus doe niet alsof dit bericht uit de lucht komt vallen...
 • tgm beuningen

  1 jaar geleden
  Een zelfmoord op een gesloten afdeling van een jeugdzorginstelling koppelen aan wachtlijsten bij de gemeente gaat wel erg ver. Toch niet omdat er stemmen opgaan om de jeugdzorg (deels) bij de gemeentes weg te halen? 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig
  Play

  Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig

 2. Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen
  Play

  Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen

Nijmegen e.o.