Het Jachtslot.
Volledig scherm
Het Jachtslot. © Erik van 't Hullenaar

Inwoners in opstand tegen natuurbegraafplaats bij Jachtslot

MOLENHOEK - Inwoners uit Molenhoek komen in opstand tegen de plannen van Natuurmonumenten voor een natuurbegraafplaats op het landgoed van Jachtslot de Mookerheide. De verkeersonveiligheid van het dorp neemt door de begraafplaats nog meer toe, is de grote vrees. 

11 reacties

 • A.M. Berben

  4 jaar geleden
  Het hele fenomeen natuurbegraafplaatsen houdt ook allerlei milieurisico's in en ik vind het vreemd dat niemand daar bij stil lijkt te staan. Vroeger toen er begraafplaatsen werden aangelegd dienden die om deze reden ook te voldoen aan een aantal eisen qua ligging en hoogte en al die redenen zouden nu ineens niet meer gelden?En dan nog iets, waarom moeten mensen maar overal begraven kunnen worden?Reiken de bestaande begraafplaatsen en crematoria niet meer toe?
 • Leeuw

  4 jaar geleden
  Op een natuurbegraafplaats worden mensen niet uitgestrooid maar met een linnen doek begraven
 • Leeuw

  4 jaar geleden
  Ik denk niet dat begravenisstoeten hard zullen rijden.. dus overlast zal wel mee vallen... of ze moeten richting het oosten rijden.  
 • Frans

  4 jaar geleden
  Eerst maar eens kijken of die hinder wel klopt. Misschien eerst maar eens beter in gesprek gaan met elkaar en liefst ook naar elkaar luisteren.
 • Marco

  4 jaar geleden
  De inwoners gaan hierover, niet diegene die buiten Molenhoek wonen en er een mening over hebben. Reageren als je van buiten Molenhoek komt mag maar betekend niet dat de "klagers" uit molenhoek ongelijk hebben.Er is nu al veel verkeersoverlast en zal inderdaad zeer waarschijnlijk toenemen.Het is een natuurgebied waar veel mensen wandelen, hardlopen en andere ontspanning zoeken. Wanneer zo'n groot gebied aangewezen wordt als begraafplaats, dan kan ik me voorstellen dat er tegenstand ontstaat.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.