Volledig scherm
Windmolens. Prima, zeggen ze in Overasselt en Nederasselt, maar niet aan de Maas. © Thinkstock

Inwoners Overasselt en Nederasselt hekelen windmolens: 84 procent tegen

NEDERASSELT/ OVERASSELT/ GRAVE - De meeste inwoners van Overasselt en Nederasselt zitten niet te wachten op windmolens aan de Maas. Dat blijkt volgens actiecomité in oprichting Wind van voren uit een enquête: 84 procent is tegen.

Ieder huishouden in Overasselt en Nederasselt (1350 in totaal) heeft volgens Bas Kersten en Teun Gosselink een brief gehad met de vraag: Wat vindt u van windmolens in het buitengebied? Zo'n veertig vrijwilligers hebben geholpen de brieven te verspreiden en de uitkomsten weer op te halen. ,,Aan de deur, zodat we de mensen te woord konden staan’’, zegt Kersten.

In september werd duidelijk dat er prille, maar concrete plannen voor windmolens in de dorpen zijn. 

'Ook rekening houden met voorstanders'

Volledig scherm
Het gebied waar het Friese bedrijf De Wolff windmolens wil plaatsen. © Theo Peeters

De meeste huishoudens zien die plannen dus niet zitten: 84 procent van de ondervraagden is tegen. In Overasselt vulde 61 procent van de huishoudens de brief in, in Nederasselt 74 procent. In Overasselt zijn verhoudingsgewijs twee keer meer voorstanders dan in Nederasselt: 8 tegen 4 procent. Anderen hadden geen mening, 2 procent reageerde niet.

Wind van voren onderhoudt contacten met de wijkraden van Grave, waar inwoners uitkijken op de plek waar de windmolens moeten komen. Gravenaren zijn niet ondervraagd, omdat de plaatselijke politiek zich al tegen het plan heeft uitgesproken.

,,Met voorstanders moeten we ook rekening mee houden, eerlijk is eerlijk’’, zegt Kersten. ,,Al zijn wij ook voor windenergie. Alleen niet op die plek.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.