Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

iPad in cel voor jeugdige gedetineerden in Nijmegen

NIJMEGEN - Dertig jeugdige gedetineerden van jeugdgevangenis De Hunnerberg in Nijmegen krijgen na de zomer de beschikking over een ipad in hun cel. Met de tablet kunnen ze voortaan zelf hun bezoek en geldzaken regelen. Nu doen ze dat met briefjes en in gesprekken met gevangenispersoneel. Het gaat om een proef.

Quote

Digitalise­ring is noodzake­lijk om het gevangenis­we­zen bij de tijd te houden

Woordvoerster van ministerie van Justitie en Veiligheid

De Nijmeegse jeugdinrichting is één van de drie gevangenissen waar de proef start,  daarnaast gaat het om gevangenissen voor volwassenen in Lelystad en Dordrecht. Het achterliggende idee om de tablet te introduceren, is om de regie en eigen verantwoordelijkheid te vergroten van de 'justitiabelen', zoals gedetineerden worden genoemd. De Hunnerberg, gelegen aan de Berg en Dalseweg, heeft plaats voor 72 jongeren tussen de 12 en 24 jaar.

,,De maatschappij buiten de muren van de inrichting digitaliseert snel. Digitalisering is noodzakelijk om het gevangeniswezen bij de tijd te houden en justitiabelen goed voor te bereiden op hun terugkeer naar de maatschappij'', aldus een woordvoerster van het ministerie van Justitie en Veiligheid. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.