Volledig scherm
De stoep langs de Rijksweg in Malden ligt weer vol sneeuw nadat de sneeuwruimer voorbij is gereden. © René Ligtenberg

Irritatie over sneeuwruimen fietspad Rijksweg

MALDEN - Heb je net keurig je stoepje schoongeveegd en sneeuwvrij gemaakt, komt er een sneeuwruimer voorbij die er weer een fikse lading sneeuw opwerpt. Aanwonenden van de Rijksweg N844 in Malden balen daar stevig van.

René Ligtenberg heeft de provincie Gelderland, beheerder van de weg, hierop aangesproken. ,,Iedereen draagt zijn steentje bij aan de openbare veiligheid, burgers schuiven (hopelijk) hun stoep schoon. Tot zover niets bijzonders. Het wordt echter pas bijzonder als de provinciale sneeuwschuiver 'zijn (fiets)paadje' schoon schuift. Helaas voor al onze inspanningen, schuift deze loonwerker de stoepen weer vol sneeuw. Ook onze oprit, en die van vele andere aanwonenden van de Rijksweg, ligt weer vol met sneeuw', schrijft hij.

Rotzooi

Stank voor dank, vindt hij. Ligtenberg vervolgt met: 'Beste burger, dank voor uw inzet, maar wij, provincie Gelderland, hebben er even geen boodschap aan. We gooien de rotzooi gewoon weer op uw stoep. Nu begrijp ik als aanwonende best wel dat de openbare veiligheid een hoger doel is, maar ongegeneerd jouw rotzooi bij een ander neergooien, is niet van deze tijd. Uiteraard is dit niet de eerste keer, maar misschien dat herhalen over dit onderwerp helpt."

Hij doet tenslotte de suggestie de stand van de sneeuwschuiver te wijzigen, zodat de sneeuw op de groenstrook tussen fietspad en de weg terecht komt en niet meer op de stoep.  

Volledig scherm
Het schoongeveegde fietspad langs de Rijksweg in Malden. © René Ligtenberg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.