Een reekalfje in het gras.
Volledig scherm
Een reekalfje in het gras. © Wim van Roekel

Jagers in regio Kleef redden 211 Bambi's met drones

KLEEF - Jagers uit de regio Kleef (Kreisjägerschaft Kleve e.V) hebben de afgelopen maanden tijdens het hooien 211 reekalfjes het leven gered door ze met behulp van drones in het veld op te sporen voordat de boer er met zijn maaimachine aan de slag ging. 

13 reacties

 • Y. Vanden Berg

  1 maand geleden
  Van mij mogen dat landelijk verplichten: met drones alle velden afzoeken op verborgen leven om te behoeden dat ze verhakseld worden. We delen de aarde met de dieren dus respect voor deze kwetsbare wezens hoort de norm te zijn.
 • M Van Der Molen

  1 maand geleden
  En wat wordt er met de ‘geredde’ kalfjes dan gedaan? Het is bekend dat je een reekalf niet mag aanraken omdat de moeder het dan verstoot.. ook verplaatsen is geen goed idee omdat de moeder het dan niet terug kan vinden. Fijn dat ze gered zijn van de hakselaar, maar of ze nu ‘veilig’ zijn??
 • Henk Hermes

  1 maand geleden
  @Beste Eelco de Boer, Jagen is meer dan schieten, ook de jagers in Kleef zorgen ervoor dat er een maximale hoeveelheid wild te zien is; dat vinden we allemaal geweldig. Een klein deel wordt aan het eind van de rit geoogst en dat is heel wat anders dan de diepvrieskist weer vol krijgen. Het zou goed zijn als meer mensen zich daar serieus in zouden verdiepen. Dan was er veel meer wild te zien.
 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  @Henk, Jagen is inderdaad veel meer dan alleen schieten: Het is blijkbaar ook eerst zorgen dat er voldoende te schieten valt om de diepvrieskist weer vol te krijgen. En nee, ik geloof dus niet in het sprookje van "zogenaamd verantwoord wildbeheer".
 • Wilco Rorijs

  1 maand geleden
  Achter elke handeling zit een doel, waar je positief of negatief over kunt oordelen. Ik beoordeel deze handelingen als een positieve diervriendelijke handeling ongeacht wie deze handeling uitgevoerd heeft. Ga er vooral mee door zou ik zeggen, want de dieren zinloos laten vermalen door de maaimachine daar heeft helemaal niemand iets aan.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.