De restanten van de oude vlamoven op het Reomieterrein. De kap ging bij een brand in de jaren 60 van de vorige eeuw verloren.
Volledig scherm
PREMIUM
De restanten van de oude vlamoven op het Reomieterrein. De kap ging bij een brand in de jaren 60 van de vorige eeuw verloren. © Gerard Verschooten

Jan en Ton willen voorkomen
dat oude vlamoven op
Reomieterrein Ooij verdwijnt

OOIJ - Zet vlamoven De Ooij op het Reomieterrein op de gemeentelijke monumentenlijst. Doe dat ook met andere restanten van de steenindustrie hier, waaronder de oude locomotievenloods. 

3 reacties

 • A.M. BERBEN

  2 maanden geleden
  Ik denk dat er nu allereerst eens gebouwd dient te gaan worden om zo een einde te maken aan de woningnood en het jarenlange wachten voor mensen die een woning willen hebben. Dat behoort voorrang te krijgen op heel veel andere zaken als ligt er natuurlijk wel een grens op het gebied van natuur en behoud daarvan. Zo'n grens zie ik hier niet en daarnaast vraag ik me af of allerlei stichtingen van heinde en verre die zich hier nu mee menen te moeten gaan bemoeien wel een rechtstreeks belang hebben.
 • martien vondenhoff

  2 maanden geleden
  is maar wat je belangrijk vind een oven of 220 mensen een huis geven martien vondenhoff
 • Jannes Pol

  2 maanden geleden
  Krijg toch weer het gevoel dat het aantal stichtingen in NL versus het aantal inwoners 1 op 1 is. En allemaal hetzelfde: persberichtje, strekking vh verhaal 'volg onze zienswijze'. En als het eventueel anders uitpakt, dan bezwaarprocedures tot in het oneindige. Wordt weer een langdurig traject.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.