Gedeputeerde Jan van der Meer (rechts) is nu nog verantwoordelijk voor onder meer het milieu en het openbaar vervoer. Volgend jaar stopt hij.
Volledig scherm
Gedeputeerde Jan van der Meer (rechts) is nu nog verantwoordelijk voor onder meer het milieu en het openbaar vervoer. Volgend jaar stopt hij. © theo kock persfotografie

Jan van der Meer verlaat politiek: gedeputeerde neemt jaar ‘bezinningspauze’

Gelders gedeputeerde Jan van der Meer stapt uit de politiek. Na de verkiezingen voor Provinciale Staten keert hij niet terug als gedeputeerde. De GroenLinkser gaat een jaar nadenken over wat hij hierna wil gaan doen.

10 reacties

 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  Een mooie voor op de verkiezingsposter voor de provinciale staten: "Stemt u op Groen Links, dan kunt er redelijk zeker van zijn dat u als belastingbetaler het volle pond aan wachtgeld betaalt. Uw GroenLinks vertegenwoordiger zal er immers na een zittingstermijn ten volle gebruik van maken in een "bezinningsjaar" op kosten van u!"
 • Alex minten

  2 maanden geleden
  Hopelijk blijft hij zijn idealen trouw en gaat hij niet de hele wereld rondvliegen in dat jaar.
 • dick Scheeringa

  2 maanden geleden
  Als burger maak ik me al lang zorgen over dit soort politici die zich voor het karretje laten spannen van projectontwikkelaars en de windturbine industrie (op land). Politici die vergeten dat ze burgers vertegenwoordigen. Zelfs Urgenda begrijpt dit soort 'plannen' niet waarbij de burgers constructief buiten spel worden gezet, worden opgezadeld de gevolgen op hun gezondheid en zelfs de natuur aan de kant wordt gezet.
 • Nico van Dam

  2 maanden geleden
  Werd tijd. Als er iemand een blinde neoliberale vlek in het linkeroog heeft is hij het wel. Net als Femke Halsema is hij rechts van het pluche gegleden.
 • Guus Leussink

  2 maanden geleden
  Nee Jan dwang is niet de methode. Goed dat je weg gaat uit de politiek

In samenwerking met indebuurt Nijmegen