Johnny de Mol op Notre Dame

videoUBBERGEN -  De aula van havo Notre Dame des Anges in Ubbergen zat maandagmiddag voor 14.00 uur al vol. Want niemand minder dan Johnny de Mol kwam op bezoek. 

Johnny kwam de 600 leerlingen bedanken voor de 12.628 euro die ze tijdens de kerstactie inzamelden voor de stichting Movement on the Ground. Deze stichting van Johnny de Mol zet zich in voor het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos; zorgt dat er bijvoorbeeld zonnepanelen komen zodat de vluchtelingen stroom hebben. 

Bang en koud

,,We helpen de mensen die uit de bootjes komen. Vaak zijn ze bang - nog nooit op zee geweest- en koud.’’ Johnny de Mol was in gezelschap van de Nijmeegse documentairemaker (BNNVara, Arabische Storm) Sinan Can, die ambassadeur is van de stichting. 

De Mol kreeg door docent-kunstenaar Frank Tarenskeen een schilderij aangeboden van de wereldberoemde foto van het Syrische jongetje (3) dat tijdens de vlucht verdronk en op de stranden van het Turkse Bodrum aanspoelde.  Vervolgens konden de leerlingen met De Mol op de foto.

Volledig scherm
De Mol met het schilderij van Frank Tarenskeen. © Flip Franssen
Volledig scherm
De bootjes blijven komen, aldus De Mol tot de leerlingen. © Flip Franssen
Volledig scherm
Havo Notre Dame: op de foto met Johnny de Mol. © Flip Franssen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.