Ans Stunnenberg en Joep Witsiers, nummers 1 en 2 op de lijst van de PvdA in Heumen.
Volledig scherm
Ans Stunnenberg en Joep Witsiers, nummers 1 en 2 op de lijst van de PvdA in Heumen. © PvdA

Jonge lijst PvdA Heumen

HEUMEN - Drie twintigers staan er in de top-5 van de Heumense PvdA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ans Stunnenberg (60) is lijsttrekker.

Samen met nummer twee Joep Witsiers (23) moet ze voor vernieuwing en verjonging zorgen, zegt de partij in een persbericht. Stunnenberg en Witsiers zitten nu ook in de gemeenteraad, net als de ervaren nummer 3, Toon Janssen. De andere twintigers boven aan de lijst zijn nummer 4 Theo Müller-Königkrämer (28) en nummer 5 Kristiaan Laumen (26).

Afscheid

De PvdA deelt nu 5 van de 17 zetels in de raad met GroenLinks. De twee partijen gaan nu weer ieder apart de verkiezingen in. Dat is voor het eerst in zestien jaar. 

Huidig wethouder Henk van den Berg staat niet op een verkiesbare plaats: hij sluit de lijst af als lijstduwer, op plek 22. Na zestien jaar wethouderschap neemt hij afscheid van de actieve politiek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.