Volledig scherm
Scène uit De rode wolven © PR

Jonge Nijmeegse theatermakers laten hun werk zien in theater VIER

NIJMEGEN - Het kleinste theater van Nijmegen biedt jonge theatermakers een platform om hun werk te laten zien onder de noemer ‘VIER de monoloog’. Voor de vierde keer alweer.

Twee korte theaterstukken. Nieuwe verhalen, zelf geschreven, geregisseerd en gespeeld door jong talent uit Nijmegen. Te zien in theater VIER aan de Derde Walstraat op 18 en 20 januari.

Moderne Roodkapje

Josje Eikenboom (27), actrice en theatermaakster, brengt haar monoloog De rode wolven. Niet haar eerste zelfgeschreven voorstelling en ook niet haar eerste solo. Want ze schreef en speelde in 2016 al Icarus, vallen doen we allemaal, over een overmoedige carrièrevrouw.

De rode wolven is haar tweede eigen theaterstuk en de première is in haar thuisstad. ,,Ik heb het zelf geschreven maar kreeg wel artistiek advies van Gérard Schiphorst'', nuanceert Josje Eijkenboom. 

,,Het verhaal refereert Roodkapje’’, legt ze uit. ,,Het gaat over een jonge vrouw op reis. Ik speel de vrouw en ook de wezens die ze ontmoet zoals de raaf en de wolf.’’

De Nijmeegse wil niet te veel prijsgeven van het theaterstuk. ,,Het gaat over ontmoeting die het leven van de hoofdpersoon verandert, overneemt en opslokt. Een ontdekkingsreis door de geest.’’

Drastische veranderingen

Het tweede stuk van ‘VIER de monoloog’ is Vriezer  van Theater Nora. De monoloog is van een vrouw, ze kletst over haar leven dat twee keer drastisch is veranderd. De eerste keer toen ze nietsvermoedend naar een buurtbarbecue ging, en één keer toen ze van de trap af kwam om te ontbijten.

Vriezer gaat over vergeten wat je wil onthouden en onthouden wat je wil vergeten. Over hoe mensen soms niet zien wat er is, maar wat ze willen. De voorstelling wordt gespeeld door Willeke de Boer, met tekst van Noralie Jansen, in regie van Leander Zimmerman.

Informatie: vierhettheater.nl

Volledig scherm
De hoofdrolspeelsters van de twee monologen: Josje Eijkenboom (links) en Willeke de Boer © Noralie Jansen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.