Volledig scherm
Het café de Poort van Hees onderaan de Lange Hezelstraat in Nijmegen. © DG

Jonge ondernemers stappen in Poort van Hees

NIJMEGEN - Het is jarenlang een oud-Hollands café geweest: De Poort van Hees in Nijmegen. Maar de nieuwe uitbaters Piet Noordam (25) en Mariam Malwand (27) hebben heel andere plannen met het café onderaan de Lange Hezelstraat. De naam verdwijnt.

Ze willen er nog niet al te veel over kwijt, maar het wordt in ieder geval niet de volgende lunchzaak. ,,We willen een bar waar je terecht kunt voor koffie, borrel en cocktail. Voor hapjes maar ook voor een maaltijd die je deelt met anderen. We kijken rond in andere steden, Utrecht, Rotterdam. Wat wij willen is nieuw in Nijmegen’’, zegt Noordam, geboren en getogen in Malden.  Het ondernemersstel wil ook een mooi terras en droomt al van een paar tafeltjes en stoelen aan de overkant, aan de rand van het Kronenburgerpark met mooi aangelichte bomen.

Pandeigenaar Gerard Onstenk ziet wel wat in de plannen van het stel. Hij kent Noordam en Malwand: zij zijn ook de uitbaters van restaurant Grano in Plasmolen dat ook van de firma Onstenk is. Zes jaar lang stond het leeg. Vorig jaar januari zijn Noordam en Malwand erin begonnen en het loopt goed, zeggen ze. De Poort van Hees kwam wat vroeg op hun pad. ,,Maar de locatie is zo geweldig.’’ Eind dit jaar hopen ze open te gaan.  Maar eerst de verbouwing. Die is ingrijpend. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.