Volledig scherm
SSH&-complex Hoogeveldt, een van de grootste studentencomplexen in Nijmegen © Gerard Verschooten

Jongerenorganisatie GroenLinks pleit voor meer studentenkamers in Nijmegen

NIJMEGEN - Nijmegen heeft te weinig studentenkamers. Dat zegt Janno Rook, politiek secretaris van DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks. Dit collegejaar kwamen er 2000 nieuwe studenten studeren in Nijmegen terwijl er de aankomende jaren maar 500 wooneenheden voor studenten bijkomen, zo constateert Rook. 

Woensdagavond gaat hij dit probleem aankaarten bij de gemeenteraad. Ook wil hij het college van burgemeester en wethouders vragen waarom er geen actie ondernomen wordt. In november 2018 heeft hij hier namelijk ook al over gesproken met het college en toen is beloofd dat hiernaar gekeken zou worden: ,,Ze beloven veel mooie dingen, maar vooralsnog zie ik er weinig van terug” zegt Rook, die hoopt dat er nu wel actie wordt ondernomen. 

Volgens hem gaan niet alle nieuwe studenten op kamers: ,,Een deel van hen blijft thuiswonen. Maar als je bedenkt dat de 500 nieuw te bouwen studentenkamers over een periode van vier jaar worden uitgesmeerd, dan is dat echt véél te weinig.”  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.