Volledig scherm
Een impressie van het nieuwe, groenere Joris Ivensplein. © Gemeente Nijmegen

Joris Ivensplein van steen naar groen

NIJMEGEN - Na een vertraging van een jaar is de gemeente dan toch eindelijk gestart met de beloofde aanpassing en herinrichting van het stenige Joris Ivensplein, net voor de Hezelpoort aan de overzijde van het Kronenburgerpark. Het plein wordt groener en er komen extra zitplekjes voor bezoekers.

De aannemer voert de komende maand vooral werk aan de randen van het plein van het plein uit. Dan gaat het om het verwijderen van palen, betonstroken, meubilair, struiken, het verplaatsen bushalte, het opbreken van het fietspad en het trottoir richting Lange Hezelstraat. Deze klussen leveren ook verkeershinder op.

Eind mei klaar

Na dit 'afbraakwerk' start de aannemer met de aanleg van een nieuwe bestrating op het plein en met de vernieuwing van de parkeervakken rond het plein  en de aanleg van veiliger fietsstroken. Eind mei moet het werk aan en rond het plein klaar zijn. In de laatste weken van mei wordt de nieuwe beplanting aangebracht. 

Over de aanpassing is lang nagedacht. Eind 2014 riep de Stadspartij DNF  al om een snelle vergroening van dit plein. Enkele jaren geleden is een eind gemaakt aan het parkeren op het plein  Er is veel met de omwonenden over de vernieuwing gesproken. Nijmegen heeft ideeën opgehaald via Facebook. Uiteindelijke kwamen zo'n 300 suggesties binnen.

Waalfront

Het 'nieuwe'plein past bij de grote bouwontwikkelingen langs het Waalfront West, net voorbij de Hezelpoort. Hier komen uiteindelijk zo'n 2.100 woningen te staan, meer dan zevenhonderd zijn er al opgeleverd. De route Hezelpoort, Ivensplein, Lange Hezelstraat is voor de bewoners straks de snelste verbinding naar het centrum. 

Volledig scherm
Sinds deze week wordt gewerkt aan de herinrichting van het Ivensplein. © dg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.