Juf Peet uit Groesbeek in de race voor Expeditie Robinson

VIDEOGROESBEEK - Goede kans dat Peet van Erp-Liebers (46) uit Groesbeek volgend jaar een BN’er wordt: een Bekende Nederlandse. Want Peet, juf op de Maldens basisschool De Komeet, is in de race voor het TV-programma Expeditie Robinson. 

Komende maandag is een spannende dag. Want maandag op 10.00 uur ‘sluiten de lijnen’. Tot dan kan iedereen stemmen op Peet. Op dit moment staat ze op nummer 4: er zijn zeven plaatsen te vergeven.

Mocht Peet maandagochtend op een van de eerste zeven plaatsen staan, dan is ze automatisch door naar de selectiedag later dit jaar, waar 100 mensen strijden om een plaatsje. Zo niet, dan is er nog geen man overboord. Dan heeft ze nog zes kansen: kan nog zes keer een opdracht vervullen die kans geven om op de selectiedag te komen.

,,De eerste (huidige) opdracht was om ‘ergens hangend te vertellen waarom ze mij mee zouden moeten nemen naar Expeditie Robinson’’, vertelt ze.’,,En daar moest ik een filmpje van maken. Ik ben toen aan de ‘glider’ op Klein-Amerika gaan hangen en heb mijn verhaal verteld.’’

Rauwe kippenpoten

Volledig scherm
Peet in Groesbeek bij het beeldje van de Bessembiender. Eigen foto © Thed Maas

Waarom ze graag meedoet een Expeditie Robinson? ,,Ik doe veel aan sport. Dit is voor mij de ultieme uitdaging. Ze putten je dan fysiek helemaal uit. Ik wil graag weten wat dat met me doet. Een vorige keer moesten ze rauwe kippenpoten met de nagels er nog aan eten. Ja, ik denk dat ik dat soort dingen kan.’’

Haar omgeving is woest enthousiast: iedereen doet zijn best om Peet – getrouwd, drie kinderen - 
aan zoveel mogelijk stemmen te helpen. Wanneer de expeditie plaats vindt is nog niet bekend. Wel weet Peet dat ze in juni en juli vijf weken achtereen vrij moet houden voor het geval dat. Of ze als ze doorgaat ook vijf weken erbij is?,,De groep bepaalt elke week wie eruit moet hè.”

Waar de opnames plaats vinden is ook nog niet bekend. Maar het zal wel ergens ver weg zijn. ,,De 
vorige keer zijn de opnames gemaakt op een eiland in de buurt van de Fillipijnen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.