Volledig scherm
Feest in De Horst: het Juffertjespad is weer open. Foto Joop Verstraaten © Thed Maas

Juffertjespad in De Horst weer open: toegang tot natuurgebied

GROESBEEK/ DE HORST – Zo’n 100 leerlingen van basisschool Op De Horst hebben maandagmiddag het vernieuwde en uitgebreid Juffertjespad langs de Leigraaf officieel in gebruik genomen. 

Het Juffertjespad biedt jong en oud nu toegang tot het natuurgebied waar door kraakheldere Leigraaf doorheen stroomt. Over deze Leigraaf zijn ook twee bruggetjes aangelegd. 

Volgens initiatiefnemer Theo Giesbers - oud-directeur van Op de Horst - is de naam Juffertjespad afgeleid van de nabijgelegen Juffertjespoel. Het begin van het Juffertjespad wordt gemarkeerd door een plaquette van de oude schoolplaat (bijna 100 jaar oud) 'In sloot en plas'. 

Libel

Natuurkenner Henk Eikholt vertelde de leerlingen dat een juffer een soort libel is. ,,Maar bij een juffer staan de ogen los van elkaar: bij een libel staan ze tegen elkaar aan.'' De locatiedirecteur van de school, Daphne Laukens, is blij. ,,We hebben al een schoolmoestuin en nu, na drie jaar van voorbereiding, kan het Juffertjespad weer in gebruik genomen worden.’’

Volledig scherm
Een plaquette van de oude schoolplaat 'In sloot en plas' markeert het begin van 't Juffertjespad. © Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.