Een van de drie schaaktafels bij het Labyrinth op de Waalkade in Nijmegen. Julian van Stee won met dit idee de prijsvraag Het cadeau van de Nijmeegse binnenstad. Maandag worden ze officieel in gebruik genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de drie schaaktafels bij het Labyrinth op de Waalkade in Nijmegen. Julian van Stee won met dit idee de prijsvraag Het cadeau van de Nijmeegse binnenstad. Maandag worden ze officieel in gebruik genomen. © DG / MR

Julian (27) krijgt eindelijk zijn schaaktafels: ‘Moeten voor verbinding tussen mensen en culturen zorgen’

NIJMEGEN - Veilig openen met e4 of je tegenstander verleiden tot het damesgambiet? Op de Waalkade, in de hoek waar nu nog alleen wordt gebasketbald en gefitnest, kunnen vanaf maandag ook de hersenen worden getraind aan een van de drie schaaktafels.

7 reacties

 • Frits van Rijswijk

  1 maand geleden
  Goed initiatief, nu nog een Jeu de Boules baan.
 • Harry Nak

  1 maand geleden
  Nou Chris, het zal mij ook niet verbazen als het gajes dat zich met opgestoken vinger door onze samenleving beweegt dit ook weer binnen no time weet te verpesten. Daarbij niet gehinderd door enige kennis van het schaakspel.
 • Hannie Thonsen

  1 maand geleden
  Super leuk! Zet er ook een paar in Kronenburgerpark en Valkhof, dan zit je nl ook een beetje in de schaduw bij zonnig weer
 • Toine van Bergen

  1 maand geleden
  Nou de tafels zijn behoorlijk vandalismebestendig
 • Boeren Slimheid

  1 maand geleden
  Mooi initiatief!
 1. Misschien komen er schaaktafels in het centrum: ‘Nijmegenaren moeten massaal aan het schaken’

  Misschien komen er schaakta­fels in het centrum: ‘Nijmegena­ren moeten massaal aan het schaken’

  NIJMEGEN - Komen er schaaktafels op Plein 1944, de Waalkade of in het Goffertpark in Nijmegen? Grote kans, want dit idee van Julian van Stee is een van de beste vijf ideeën die in de race zijn om werkelijkheid te worden. Nijmegenaren moeten massaal aan het schaken zijn, vindt hij. Net als in New Yorkse parken. Want schaken kan jong en oud verbinden, zei hij eerder in een interview in De Gelderlander.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.