Volledig scherm
Remko Bicentini met Sjors en Kim, de eerste spelers van het voetbalplusteam van Juliana'31. © Theo Peeters

Juliana'31 begint team voor voetballers met beperking

MALDEN - Voetballers met een beperking kunnen vanaf januari ook bij Juliana'31 in Malden voetballen. De club begint namelijk een VoetbalPlus-team. De trainer is Remko Bicentini, bondscoach van Curaçao en trainer van het eerste elftal.

VoetbalPlus is bedoeld voor voetballers met een fysieke of verstandelijke beperking (bijvoorbeeld autisme), maar het is geen G-voetbal. G-voetbal gaat uit van de gebruikelijke spelregels. VoetbalPlus geeft meer ruimte aan de individuele beperking.

Het gaat lukken

Verschillende clubs in de regio hebben een voetbalplusteam, zoals SC Woezik in Wijchen.

Het team zoekt nog begeleiders en spelers. Maar ook al bestaat het elftal nu uit vier kinderen: het gaat door, zegt Sonja Kat. ,,Het gaat gewoon lukken. Klaar.’’

Het team traint elke dinsdag van 17.30 tot 18.30 uur. De eerste training is 23 januari. Aanmelden kan via voetbalplusjuliana@hotmail.com

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.