Schouwburg Nijmegen
Volledig scherm
Schouwburg Nijmegen © Do Visser

Kaartverkoop Nijmeegse Schouwburg weer in de lift

NIJMEGEN - Na jaren van terugloop en stagnatie zitten de bezoekersaantallen van de Nijmeegse Schouwburg en Concertgebouw De Vereeniging weer in de lift. Volgens directeur Eva Middelhoff ligt de kaartverkoop dit theaterseizoen vijf tot zes procent hoger dan op hetzelfde tijdstip vorig jaar.

Vijf jaar geleden beleefden de Keizer Karel podia een bezoekersdieptepunt. Maar met name dit seizoen is er met zo'n 165.000 verkochte entreebewijzen weer een duidelijke stijging zichtbaar. De afgelopen juni aangetreden directeur wijt die toename onder meer aan een betere programmering. Middelhoff: ,,Dat werpt nu zijn vruchten af. Maar ook het aantrekken van de economie speelt zeker mee. Er is weer meer budget bij de mensen voor dit soort avondjes uit.’’

Quote

Er is weer meer budget bij de mensen voor dit soort avondjes uit

Eva Middelhoff

De opvolger van interim-directeur Bart Vaessen erkende dit weekeinde in het nieuwscafé van De Gelderlander, dat het vooral vijftigplussers zijn die voor die groei verantwoordelijk zijn. 

Mogelijkheden voor verjonging zegt ze te zien via samenwerking met projecten die al in de stad spelen. Zoals de Sleutel van de Schouwburg, dat het stimuleren van nieuwe initiatieven tot doel heeft. Met Nieuwjaar moet Dancefeest Drift jongeren naar de Vereeniging lokken. Ook zegt Eva Middelhoff nadrukkelijker de samenwerking met De Lindenberg te zoeken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.