Volledig scherm
VVD-kamerlid Helma Lodders. © Ruben Schipper

Kamervragen over 'dubbele belasting' grensstreek

NIJMEGEN - De VVD in de Tweede Kamer heeft vragen gesteld aan de staatssecretaris van Financiën over de problemen van grenswerkers met de belastingdienst. De Gelderlander schreef maandag dat steeds meer mensen klem komen te zitten tussen de Duitse en Nederlandse belastingdienst.

Het accountantskantoor Flynth stelt dat er een groeiend aantal klanten is dat problemen heeft met de belastingen. Vooral ZZP’ers en kleine bedrijven hebben moeite met belastingregels voor bedrijven en de btw. Doordat voor deze bedrijven niet duidelijk is waar ze btw moeten betalen, wordt nu soms noodgedwongen dubbel betaald. In extreme gevallen komt het zelfs voor dat mensen meer belasting betalen dan dat ze geld hebben verdiend. 

,,Ik heb dezelfde signalen gekregen als de Gelderland en ik wil graag van de staatssecretaris weten om hoeveel mensen dit nu gaat. Vooropgesteld dat elk geval er een te veel is” ,zegt VVD Tweede Kamerlid Helma Lodders.

Lodders vraagt aan de minister of er voldoende aandacht is voor deze problematiek en of ondernemers in de grensstreek wel voldoende geïnformeerd zijn over de regels. Zelf heeft Lodders ook geluiden gehoord dat het soms jaren duurt voordat de Nederlandse belastingdienst te veel betaalde belasting terugstort. Dit zou komen door capaciteitsproblemen bij de belastingdienst. 

Volledig scherm
© anp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.