Het aantal jongeren zonder thuis groeit.
Volledig scherm
Het aantal jongeren zonder thuis groeit. © Thinkstock

Kamervragen over groeiend aantal zwerfjongeren

NIJMEGEN - Komt er een landelijk actieplan om te voorkomen dat het aantal zwerfjongeren in Nederland verder stijgt? Dat wil GroenLinks in de Tweede Kamer van de nieuwe regering weten.

6 reacties

 • theetje

  4 jaar geleden
  Door toe doen van Bert Frings ligt de hele zorg in Nijmegen op zijn kop en gat. 
 • Jong

  4 jaar geleden
  En dan gaat er regelmatig mensen die de weg kwijt zijn nog de psychiatrie in en worden opgenomen.Dit is het beleid van de regering Rutte, nog meer bezuinigen.De psychiatrie is het afvoerputje, omroep Max mag daar ook wel aandacht aan besteden.Met vakantie is het winkeltje gesloten bij propersona, dat is het enigste waar sommige mensen iets kunnen kopen.Ook hier zijn de mensen de hele dag bezig op het kantoor, ipv met de mensen.
 • ARRA

  4 jaar geleden
  Zie woningaanbod via Entree voor Nijmegen deze week. Naast aanpassingen van de huren, toewijzings- en kostendelersnormen zullen ook meer woonruimten gebouwd moeten worden, willen we allen huisvesten. 
 • Dion

  4 jaar geleden
  Waarom krijgen deze jongeren dan ook geen woning? Zijn die allemaal aan de nieuwkomers gegeven?
 • Freddie

  4 jaar geleden
  Toch gek dat GroenLinks deze vraag aan de kamer heeft gesteld. Als er een partij in Nijmegen debet is aan het aantal zwerfjongeren, dan is dat wel GroenLinks.
 1. Piersonpodcast Deel III | De val van de Vrijstaat: ‘In de verte hoorde ik dat gegrom van die tank. Heel bedreigend’
  Luistertip

  Piersonpod­cast Deel III | De val van de Vrijstaat: ‘In de verte hoorde ik dat gegrom van die tank. Heel bedreigend’

  NIJMEGEN - De kraakbeweging heeft veertig jaar geleden de woningnood hoog op de politieke agenda gezet door een gewelddadige confrontatie aan te gaan met de overheid. Terwijl vorige week zondag in Amsterdam oude tijden herleefden met een landelijk woonprotest, vertelt Jan-Frank Gerards in Deel III van de Piersonpodcast over de grootste krakersrel ooit.
 2. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.