Het kanon vlak voor de restauratie.
Volledig scherm
Het kanon vlak voor de restauratie. © Gemeente Nijmegen

Kanon Belvédère keert na bijna een jaar terug

NIJMEGEN - Het kanon op de helling van de Belvédère, vlakbij de Waalbrug in Nijmegen, keert donderdagmorgen terug op de oude plek. Het is bijna een jaar weggeweest voor de restauratie. Het kanon is in de net-naoorlogse staat teruggebracht. Inclusief de kogelgaten.

Sinds 1947 staat een achtergelaten Duits pantserafweerkanon op de helling van de Belvédère. Het kanon was in de loop van de jaren ernstig verweerd. Met de herdenking van 75 jaar market Garden in zicht, is besloten om het te restaureren. Het kanon heeft een rol gespeeld tijdens de gevechten om de Waalbrug in september 1944. Op 19 en 20 september vond de verovering plaats van de spoor- en de Waalbrug, een verbeten strijd met veel slachtoffers. Het pantserafweerkanon herinnert aan de gebeurtenissen tijdens Market Garden op de helling.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.