Een vrachtwagen rijdt zich vast onder het viaduct De Oversteek.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrachtwagen rijdt zich vast onder het viaduct De Oversteek. © DG

Kettingen voor berucht viaduct onder Oversteek geen oplossing; ‘Die belemmeren óók hoog verkeer dat niet onder viaduct door moet’

NIJMEGEN - Het is een veelgehoorde suggestie voor het probleemviaduct aan de Weurtseweg: Zet er een stellage met kettingen neer, zodat te hoge trucks op tijd weten dat ze niet door moeten rijden. Het zou een einde kunnen maken aan de talloze vastrijdingen.

21 reacties

 • JAM Lukassen

  1 jaar geleden
  Mss een groter duidelijker bord plaatsen met wat knipperlichten eromheen!?
 • Marco van Thiel

  1 jaar geleden
  Dit is toch gewoon digitaal op te lossen. Hoogtemeter en met allerlei signalen chauffeurs de juiste richting op wijzen. Echter tegen dommigheid is geen enkel systeem opgewassen.
 • F. van Olffen

  1 jaar geleden
  Wellicht sensors met een verkeerslicht ophangen/plaatsen. Sensors kan je veel eerder op de route plaatsen en het rode licht nabij de tunnel / afrit.
 • Rob Essers

  1 jaar geleden
  @Hannie Thonsen - Als je bij de Kanaalstraat rechtsaf gaat, ben je op de Verlengde Energieweg. Het Nymaplein ligt ruim 200 m verderop. Ook verkeer richting Industrieplein moet vanaf de Kanaalstraat omrijden via het Nymaplein. De bewegwijzering op de S101 laat nogal te wensen over. Het is een wonder dat niet veel meer vrachtauto's zich klemrijden.
 • Hettie

  1 jaar geleden
  @Rob. Voor het be2uste viaduct links Merciriusstraat in. Rechtsaf Kanaalstraat en je staat bij de rotonde. Dat doen heel veel vrachtwagens.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen