Een vrachtwagen rijdt zich vast onder het viaduct De Oversteek.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrachtwagen rijdt zich vast onder het viaduct De Oversteek. © DG

Kettingen voor berucht viaduct onder Oversteek geen oplossing; ‘Die belemmeren óók hoog verkeer dat niet onder viaduct door moet’

NIJMEGEN - Het is een veelgehoorde suggestie voor het probleemviaduct aan de Weurtseweg: Zet er een stellage met kettingen neer, zodat te hoge trucks op tijd weten dat ze niet door moeten rijden. Het zou een einde kunnen maken aan de talloze vastrijdingen.

21 reacties

 • JAM Lukassen

  1 maand geleden
  Mss een groter duidelijker bord plaatsen met wat knipperlichten eromheen!?
 • Marco van Thiel

  2 maanden geleden
  Dit is toch gewoon digitaal op te lossen. Hoogtemeter en met allerlei signalen chauffeurs de juiste richting op wijzen. Echter tegen dommigheid is geen enkel systeem opgewassen.
 • F. van Olffen

  2 maanden geleden
  Wellicht sensors met een verkeerslicht ophangen/plaatsen. Sensors kan je veel eerder op de route plaatsen en het rode licht nabij de tunnel / afrit.
 • Rob Essers

  2 maanden geleden
  @Hannie Thonsen - Als je bij de Kanaalstraat rechtsaf gaat, ben je op de Verlengde Energieweg. Het Nymaplein ligt ruim 200 m verderop. Ook verkeer richting Industrieplein moet vanaf de Kanaalstraat omrijden via het Nymaplein. De bewegwijzering op de S101 laat nogal te wensen over. Het is een wonder dat niet veel meer vrachtauto's zich klemrijden.
 • Hannie Thonsen

  2 maanden geleden
  @Rob. Voor het be2uste viaduct links Merciriusstraat in. Rechtsaf Kanaalstraat en je staat bij de rotonde. Dat doen heel veel vrachtwagens.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  3

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.