Volledig scherm
Tuimelringpiramide of beertje? Eigen foto © Gemeente Berg en Dal

Kiest u cadeautje mee voor baby's in Berg en Dal: beertje of stapelpiramide?

GROESBEEK - U mag mee helpen kiezen: welk cadeautje moet de gemeente Berg en Dal geven aan de ouders die aangifte komen doen van hun kind? Moet dat een knuffelbeertje worden of een tuimelringpiramide?

Vorig jaar trok Lesley Albers van de PvdA in Berg en Dal aan de bel: het doen van geboorte-aangifte is saai. 'Dat kan leuker, warmer en persoonlijker', aldus Albers.  Ze kreeg daarin bijval van Maikel Polman uit Groesbeek. Die had net aangifte gedaan van de geboorte van de kleine Jolinn.  'Je mag een handtekening zetten en krijgt een papiertje mee'. Dat is het dan'.

Burgemeester en wethouders van Berg en Dal hebben zich de kritiek aangetrokken. Er zijn twee cadeautjes bedacht: een koffer met een knuffelbeertje en een houten tuimelringpiramide.  Die bestaat uit zes losse onderdelen. 'Door het spelen en stapelen wordt  de motorische ontwikkeling van je kindje gestimuleerd', aldus de gemeente. 

Want: 'Vanaf het eerste moment willen we onze inwoners betrekken bij de gemeente. We zijn er tenslotte voor de inwoners. En hoe kunnen we dat nou beter doen dan bij de geboorte een cadeautje te geven?'

De presentjes komen uit Berg en Dal zelf. Ze worden geleverd door de Cadeauwinkel Millingen. Beide cadeaus zijn in de kleuren roze en blauw te krijgen.  In de gemeente Berg en Dal zijn vorig jaar 249 baby's geboren. 

Stemmen op een van de cadeautjes kan via de facebookpagina van de gemeente: www.facebook.com/gembergendal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.