Volledig scherm
Bertine Lahuis. © eigen foto

Kinderpsychiater Bertine Lahuis is de nieuwe voorzitter van het Radboudumc

NIJMEGEN - Bertine Lahuis is vanaf komend jaar de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van het Radboudumc. 

Zij volgt Paul Smits op,  die tijdelijk voorzitter werd van de raad van bestuur na het overlijden van Leon van Halder afgelopen maart.  

Psychiater

Kinderpsychiater Lahuis is sinds december 2017 al lid van de raad van bestuur van het academisch ziekenhuis in Nijmegen. In haar portefeuille zitten patiëntenzorg, kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid. 

De Stichting Katholieke Universiteit heeft Lahuis, zo is woensdagavond bekendgemaakt, benoemd per 1 januari 2020. Voorzitter Loek Hermans spreekt van ‘een krachtige bestuurder, die grote waardering oogst, zowel binnen als buiten het Radboudumc’. Met de benoeming van Lahuis is volgens Hermans ‘voortzetting van de ingezette koers van het Radboudumc gegarandeerd’. 

Zorgmanager van het jaar 

Lahuis (1967) spreekt van ‘een eer'. Ze kijkt ernaar uit om, met alle medewerkers van het Radboudumc, ‘een toonaangevende rol’ te spelen, zowel nationaal als internationaal. 

De aanstaande hoogste bestuurder van het Radboudziekenhuis was eerder voorzitter van de raad van bestuur van Karakter. In 2016 werd ze nog gekozen tot zorgmanager van het jaar.
Lahuis studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Daar volgde ze ook de opleiding Psychiatrie. In 2008 promoveerde ze. 

  1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

    Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

    ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.