Het Maria Montessorigebouw van binnen
Volledig scherm
PREMIUM
Het Maria Montessorigebouw van binnen © Gerard Verschooten

Klachtenregen over nieuw universiteitsgebouw: ‘Vrouwen durven er geen rokjes meer te dragen’

NIJMEGEN - Het regent klachten over het Maria Montessorigebouw, de nieuwe blikvanger van de Nijmeegse Radboud Universiteit. Het pand, waar de faculteit van sociale wetenschappen in zit, kent bijvoorbeeld zoveel open ruimtes en glazen wanden dat vrouwelijke studenten en medewerkers er niet met een rok of jurk naar binnen durven.

9 reacties

 • M van Raaij

  4 maanden geleden
  Alweer een 'mooi' gebouw wat niet functioneel is. Architecten hebben teveel zeggenschap terwijl de toekomstige gebruikers niets wordt gevraagd. Wanneer zal men het eens leren?
 • Carel van ‘t Zand

  4 maanden geleden
  Het past perfect in de Woke cultuur als ik dat zo lees. Helemaal 1984! Een gebouw waarin je je nergens onbespied en vrij voelt.
 • Paul Jacobs

  4 maanden geleden
  Het Hugo de Groot gebouw (of Grotius zoals ze dat daar zo duur noemen) valt ook al uit elkaar. Bekijk de buitenkant maar eens goed.
 • Marie-Louise Walter

  4 maanden geleden
  Leuk studie-onderwerp voor deze faculteit. Grootte en openheid zijn voor het verwarmen zeer oneconomisch. Verder komt de winter eraan dus kleed je dan ook warmer aan dan een kort rokje. Zo kun je ook thuis de stookkosten lager houden.
 • C. v. Buiten

  4 maanden geleden
  Niet alleen onpraktisch "eer voor de ontwerper" en duur maar ook grote verspilling van kostbare ruimte. Als je de foto ziet van het gebouw dan zou een weldenkend ontwerper toch minimaal 2 verdiepingen in die ruimte gepland hebben, dan was er nog een hoog plafond op de werkplek, minder galm, minder tocht, dus betere klimaatbeheersing. Ja en dat voor een kapitaal van € 75.000.000.= !!!!
 1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.