Volledig scherm
Michiel Koopman van het bedrijf Proud FX en Proud Nerds neemt Capter over. Hiermee heeft hij het bedrijf dat hij zelf heeft opgericht weer in handen. © Bert Beelen

Klantencontactcentrum Capter weer in vertrouwde Nijmeegse handen

NIJMEGEN - Proud FX, het bedrijf van een aantal Nijmeegse ondernemers waaronder voormalig eigenaar van Capter, Michiel Koopman, neemt Capter over van Welten Group uit Brabant. 

Capter, een klantencontactcentrum voor banken en verzekeraars, zetelt sinds 2015 in het voormalige ING-pand nabij het Keizer Karelplein. Er werken zo’n 60 mensen in vaste dienst en daarnaast op projectbasis nog 60 tot 80 medewerkers. 

Met de overname van Capter heeft Michiel Koopman (47) het bedrijf dat hij zelf heeft opgericht weer in handen. Koopman verkocht Capter in 2012 aan de Welten Groep in het Brabantse Vessem, een financieel detacheerder.  In december 2015 vertrok hij bij het bedrijf. Capter gaat nu verder onder de naam Proud Experts met Koopman als algemeen directeur. 

Andere Nijmeegse ondernemers van Proud FX zijn Jack van Poll en Aljosja Vos van it-bedrijf Isatis Group, dat met 200 werknemers aan het Keizer Karelplein zit. Koopman en de Isatis-eigenaren kennen elkaar goed. De ondernemers zijn sinds vorig jaar ook compagnons van het nieuwe ict-bedrijf Proud Nerds, dat zetelt in het Splendorgebouw aan de Sint Annastraat.  Hier werken zo'n 75 mensen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.