Volledig scherm
De Boom van Horrocks. Foto Theo Peeters © Theo Peeters

Klimmen in de 'Boom van Horrocks'

GROESBEEK - Het moet zo'n beetje het hoogste punt van Groesbeek zijn. De plek bij boerderij De Hoge Hof (ook mini-camping) van Oda en Theo Langeveld aan de Derdebaan waar de 'Boom van Horrocks' staat. 

Vernoemd naar de Britse luitenant-generaal Horrocks, die vanuit een uitkijkpost in deze boom op de ochtend van 8 februari 1945 het bevel gaf voor de opmars naar Duitsland, de Operation Veritable. 

Donderdag kregen 88 leerlingen van basisschool de De Sieppe en het Montessori College uit Groesbeek en van  de Adalbertschool uit Mook van de Airborne Vrienden Groesbeek  geschiedenisles op locatie:  op de Foxhill was een eerste hulp post ingericht met een gewonde militair (pop) ; Theo Giesbers hield een presentatie over ‘het Bommenbos’ en er was een  'parachute clinic'. En natuurlijk klommen de leerlingen in de Boom van Horrocks. 

Ze waren ook te gast bij Ilze de Vries - lerares van het Montessori College - die de tuin van haar huis aan De Klös had opengesteld voor de leerlingen. Burgemeester Slinkman heette de leerlingen hier welkom.

Volledig scherm
Geschiedenisles op locatie. Foto Theo Peeters © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.