Volledig scherm
De koepel kleurt weer groen-oranje. © Thed Maas

Koepel Bevrijdingsmuseum Groesbeek weer in Vierdaagsekleuren

GROESBEEK - Het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek kleurt vanaf nu elke avond groen en oranje, de kleuren van de Nijmeegse Vierdaagse. De jongste wandelaars van de Vierdaagse hebben het Vierdaagselicht ontstoken. 

Het #Vteam, zoals de groep met honderd lopers van 11 en 12 jaar heet, kampeerde dit weekend bij het museum als laatste voorbereiding op de Vierdaagse. 

Het #Vteam is een initiatief van Kindercorrespondent Tako Rietveld. Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. ,,Volwassenen praten meestal óver kinderen en veel te weinig mét ze. Het #Vteam laat zien dat kinderen verschil maken.’’

Het #Vteam maakt elke dag reportages, vlogs en livestreams voor de sociale media van de kinderen zoals Snapchat en Instagram, maar ook voor verschillende kranten, radio en tv-zenders. De belevenissen van het #Vteam zijn voor iedereen te volgen via hun website.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.