Volledig scherm
Christina van Es (l) en Rose van Asten. © DG

Koffie- en lunchzaak Blommers aan de Haven verder onder andere naam en met meer kleur

NIJMEGEN - Koffie- annex lunchzaak Blommers aan de Haven aan de Handelskade in Nijmegen is in andere handen. De zaak wordt onder de naam Gesha voortgezet vanaf maart door Rose van Asten en Christina van Es.

Van Asten en Van Es, beiden met veel ervaring in de Nijmeegse horeca, kennen elkaar van de middelbare school in Nijmegen. Ze werkten samen in onder meer lunchzaak De Blonde Pater. Tot eind deze maand staat huidig eigenaar Berend Blommers nog in de zaak.

Volgende maand is de zaak dicht om het een en ander te veranderen. Want het wordt ook een praktijkplek voor barista’s. Van Asten geeft met haar bedrijf Your Coffee Companion ruim acht jaar cursussen en trainingen aan mensen die hun kennis, kunde en vaardigheden op het gebied van koffie willen vergroten en/of een eigen horecazaak willen beginnen.

‘De basis is goed’

Dat doet ze nu op een bedrijventerrein in Andelst. De koffiezaak aan de Waalhaven is een veel mooiere plek daarvoor, vindt ze. Als er cursisten zijn, kan ze een deel van de zaak afsluiten met een glazen wand.

Verder willen de twee nieuwe eigenaren de industriële uitstraling van Blommers aan de Haven aanpassen. ,,De basis is goed, maar we willen meer kleur, bankjes met kussens en planten.”

Berend Blommers begon in 2017 met een espressobar in de nieuwe woonwijk aan de Waalhaven. Het idee was dat de bar een proeflokaal zou zijn van koffiebranderij Blommers. Maar al snel werd het assortiment breder. Blommers heeft inmiddels een nieuwe uitdaging: hij begint op 1 maart met een pop-up- koffiebar in het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit.

  1. Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’
    PREMIUM
    VIDEO

    Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’

    NIJMEGEN - 3 euro. Dat is de opbrengst van urenlang bedelen op een slechte dag. Als het regent en iedereen zich diep weggedoken in capuchons naar een volgende bestemming haast. De blik op de straatstenen. Niemand die de uitgestoken hand van Frans ziet die een euro wil. Of een sigaret. Of een boterham. Op nog slechtere dagen bedelt hij maar 3 euro bij elkaar én wordt hij uitgescholden, overgoten met cola of bespuugd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.